"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

3dots


Οι 3Dots σχηματίστηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το φθινόπωρο του 2008 από τον Στέλιο Φοδελιανάκη (φωνητικά) και το Γιώργο Λυμπέρη (ακουστική κιθάρα/μπάσο) σαν ένα ακουστικό grunge / alternative σχήμα. Άρχισαν να συνθέτουν κομμάτια και να εμφανίζονται σε τοπικές μουσικές σκηνές το 2009, ενίοτε υπό τη συνοδεία κρουστών. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, συμπεριέλαβαν στο σχήμα ένα ούτι (Σ. Φοδελιανάκης) και άρχισαν να πειραματίζονται με το παραδοσιακό στοιχείο ανακατεύοντας παραδοσιακούς ρυθμούς και στοιχεία αρμονίας με τον καινούριο grunge / alternative ήχο. Αμέσως δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια πλήρως rock ενορχήστρωση και η μπάντα καλωσόρισε στις τάξεις της τον Δημήτρη Σκούρτη (drums) και τον Πάνο Ευαγγελάτο (ηλεκτρική κιθάρα). Το ακουστικό ούτι αντικαταστάθηκε επίσης από ένα ηλεκτρικό. 

Οκτώ μήνες δουλειάς στα studio έφεραν στο φως εννέα κομμάτια (μερικά από τα οποία συνθέσεις της πρώτης περιόδου όμως με καινούρια ενορχήστρωση), τα περισσότερα προερχόμενα από την αμοιβαία συμβολή όλων των μελών της μπάντας ως προϊόν της πολύ καλής τους συνεργασίας. Ακολούθησαν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στις οποίες το συγκρότημα άρχισε να κερδίζει το τοπικό κοινό με ταχείς ρυθμούς.

Οι 3Dots ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το οποίο αποτελείται από τέσσερα κομμάτια το καλοκαίρι του 2010 στα Groove Studios στο Ηράκλειο, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πρατικάκη. Το demo κυκλοφορεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και είναι διαθέσιμο στη σελίδα τους στο myspace ή σε αντίγραφο CD κατόπιν συνεννοήσεως με το συγκρότημα.


ΜΕΛΗ:
Φοδελιανάκης: Φωνητικά, Ηλεκτρικό Ούτι
Λυμπέρης: Μπάσο
Ευαγγελάτος: Ηλεκτρική Κιθάρα
Σκουρτής: Τύμπανα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
email                   mySpace                  facebook             jumpingfishΔεν υπάρχουν σχόλια: