"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

«Ιστορίες για κρουστά» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, η Αίθουσα Banquet ανοίγει τις πόρτες της σε μια ξεχωριστή, διαδραστική συναυλία με αφετηρία και επίκεντρο τα κρουστά και σήμα κατατεθέν έναν underground, σύγχρονο ήχο που φιλτράρει στοιχεία παρμένα από την ελληνική και την βαλκανική παράδοση όπως και τον ευρύτερο χώρο της ethnic μουσικής.
Σ’ ένα μουσικό ταξίδι με οδηγό τις «Ιστορίες για Κρουστά», την ομάδα του διακεκριμένου περκασιονίστα και καθηγητή κρουστών Βασίλη Βασιλάτου, και «συνεπιβάτες» το ίδιο το κοινό. Στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, το πρωτοποριακό αυτό συγκρότημα της ελληνικής σκηνής παρουσιάζει επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική, βαλκανική και μεσογειακή παραδοσιακή μουσική αλλά και τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά. Ένα χορταστικό πρόγραμμα γεμάτο ρυθμό, παλμό και παράδοση, μελωδίες και στίχους που συνθέτουν «ένα φανταστικό σενάριο με ήρωες μάγους, τζίνι, δράκοντες, νάνους και ξωτικά, ζογκλέρ, φωτιές κι αναπάντεχους περαστικούς…».
Τις Ιστορίες για Κρουστά «αφηγούνται» οι: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Έλλη Βασιλάτου (κλαρινέτο - φωνή), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Claudia Rossini (βιολί), Γιάννης Σιφναίος (κιθάρα - φωνή) και Σταύρος Ράπτης (μπάσο) με τη σύμπραξη του συνόλου Percussion System (Ξένια Κατσικοκέρη, Παναγιώτης Βρυζάλας, Χάρης Νείλας, Νικολέττα Ρουσογιάννη, Ιράνα Σάμιτα και Στράτος Κρυσταλλίδης). Συμμετέχουν ο Χαρίτωνας Χαριτωνίδης (γκάιντα) και η Ομάδα Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Η συναυλία ανήκει στον Κύκλο Η νέα γενιά στο προσκήνιο της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Οι Ιστορίες για Κρουστά μοιάζουν να ταξιδεύουν στον κόσμο της μουσικής δίχως όρια και προκαταλήψεις. «Τολμάμε τα τραγούδια και τις μουσικές μας» εξηγούν οι ίδιοι «αλλά και άλλες μουσικές που τις χαιρόμαστε σαν να είναι δικές μας… Και σ’ αυτή τη γιορτή, σας θέλουμε όλους συμμέτοχους και συνεργούς…».

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, 21:00
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Σειρά Γέφυρες – Η Νέα Γενιά στο Προσκήνιο
Αίθουσα Banquet

web | myspace | facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: