"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

High Wolf | Lunar Miasma | Bruised Lee @ Booze Cooperativa


Η ομάδα Silence Fiction Society, σε συνεργασία με τo Booze Cooperativa παρουσιάζουν τον αινιγματικό καλλιτέχνη High Wolf. Ο νεαρός μουσικός αντιπροσωπεύει τη γαλλική έκφραση ενός ευρύτερου νέο-ψυχεδελικού μουσικού κινήματος με κύριους εκφραστές τους Skaters, Pocauhanted, Ducktails, Sun Araw, Vibracathedral Orchestra, κ.α. Με αναφορές από το ethnic και την exotica μέχρι την drone και το kraut, επαναπροσδιορίζει το νόημα της ‘τριπαρισμένης’ μουσικής της επόμενης δεκαετίας. Μετά την πετυχημένη περιοδεία του στην Ιαπωνία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Booze Upstairs. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Lunar Miasma και Bruised Lee ενώ τα decks αναλαμβάνουν oι sound injections.

High Wolf

High Wolf είναι η μουσική ταυτότητα ενός γάλλου μύστη της drone νέο-ψυχεδέλειας που προτιμά να παραμένει κρυμμένος πίσω από το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Ξεχώρισε στο μουσικό γαλαξία το 2009 με την τρίτη του δουλειά Incapulco ανάμεσα σε ένα μπαράζ κυκλοφοριών με καλειδοσκοπικά εξώφυλλα σε cdr και κασέτες (το αγαπημένο του format μαζί με το βινύλιο) την ίδια χρονιά στην εταιρεία του Winged Sun. Το 2010 κυκλοφορεί το πιο μεστό του άλμπουμ Ascension στην δισκογραφική στέγη της αμερικάνικης Not Not Fun ενώ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία ενός split 12ιντσου με το νέο ανερχόμενο αστέρι της ηλεκτρονικής μουσικής Forest Swords. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η συνεργασία του με τον αυτοκράτορα της αστρικής τέκνο Neil Cambell aka Astral Social Club στο υπέρ-σχήμα Ibiis Rouge. Τα μουσικά ξεσπάσματα του High Wolf αν και τον κατατάσσουν στην ίδια συχνότητα με δεξιοτέχνες της λούπας όπως οι James Ferraro, Oneothrix Point Never και Ducktails, συνάμα τον απομακρύνουν από αυτούς. Η υγιής εμμονή που τον χαρακτηρίζει για εξωτικούς ethnic ρυθμούς, απόκοσμα φωνητικά, επαναλαμβανόμενα κρουστά και η δημιουργία μιας κοσμικής μελωδικής ατμόσφαιρας έναντι μιας μεταμοντέρνας βρώμικης ποπ ή ενός φουτουριστικού μελοδραματισμού, τον φέρνει πιο κοντά σε σύγχρονα σχήματα όπως οι Sun Araw ή επίκαιρους μουσικούς γκουρού όπως οι Ash Ra Temple. Στις ζωντανές του εμφανίσεις άλλοτε εμφανίζεται σόλο και άλλοτε ως ντουέτο. «Ο High Wolf χρησιμοποιεί λούπες, κρουστά, θαμπά πλήκτρα και σκοτεινές σκαμμένες μελωδίες για να δημιουργήσει ένα τελετουργικό σύμπαν που συνδυάζει στοιχεία της exotica, της ethno ρευστότητας, της drone και του μινιμαλισμού, καθώς περιτριγυρίζει τα κάπως στοιχειωμένα δάση του τόνου που στο παρελθόν άνηκαν στους Spencer Clark και James Ferraro.» Volcanic Tongue

Lunar Miasma

Lunar Miasma ονομάζεται το προσωπικό σχήμα του Πάνου Αλεξιάδη. Ο Πάνος Αλεξιάδης έχει κυκλοφορήσει τη μουσική του σε ανεξάρτητα labels από όλο τον κόσμο όπως οι Peasant Magik, Basses Frequences, Stunned, Small Doses, Ruralfaune, κτλ. ενώ τρέχει παράλληλα και την ανεξάρτητη εταιρεία insult regordings με κυκλοφορίες από γνωστά και καθόλου εξαιρετέα ονόματα στο χώρο της πειραματικής και νέο-ψυχεδελικής μουσικής σκηνής όπως οι Thurston Moore, Anakrid, Xela ,Astronaut, Slow Listener, Gnaw Their Tongues, Boys of Summer, κ.α.

Bruised Lee

Οι Bruised Lee είναι ένα τρίο που ξεκίνησε τις μουσικές του συναντήσεις την άνοιξη του 2008. Η μουσική τους περιγράφεται ως ψυχεδελική, πειραματική και αυτοσχεδιαστική, με επιρροές από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων. Χρησιμοποιούν αναλογικά ηλεκτρονικά, τύμπανα/κρουστά, ηλεκτρικό μπάσο και διάφορα πληκτροφόρα αλλά και ιδιο-κατασκευασμένα όργανα. Τα μέλη των B.L. έχουν υπάρξει ή είναι παράλληλα, μέλη και άλλων σχημάτων και μουσικών πρότζεκτ (Free Piece of Tape, The Cardinals, The Expedition, The Mongrelettes, Black en Decker, The Paul Peterhead Affair, Balinese Beast).


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011
Booze Cooperativa Σκηνή
(Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα / μετρό: Μοναστηράκι)
doors: 21:00
εισιτήριο: 10 euro

Πληροφορίες – Επικοινωνία
Silence Fiction Society
SilenceFictionSociety@ymail.com
SilenceFictionSociety.org

Booze Cooperativa
2114000863
boozecooperativa@otenet.gr
www.boozecooperativa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: