"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

The Mongrelettes - "Mon Mec à Moi" Debut 7" EP

Οι The Mongrelettes -μια σχεδόν θηλυκή μπάντα- δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από 4 κορίτσια και 1 αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική ποπ, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του 60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική ποπ σκηνή του 60, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου ως σήμερα.
Οι Mongrelettes έχουν κάνει ως τώρα αρκετές εμφανίσεις παρέα με ονόματα όπως οι garage/psych μέντορες The Magnificent Brotherhood από το Βερολίνο, οι Αυστραλοί power-poppers The Stems, οι εκρηκτικοί Ιταλοί Movie Star Junkies, μερικές από τις καλύτερες Νορβηγικές μπάντες του είδους όπως οι The Launderettes, Death By Unga Bunga, The Mobsmen, Burt Rocket Surf και Torqueflite (Garage&Surf Weekender), τους ψυχεδελικούς πειραματιστές Ashtray Navigations και Earzumba και πρόσφατα τους Ιταλούς Jumpin’ Quails. Επίσης έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους βετεράνους Έλληνες Frantic V, The Snails και The Dive, αλλά και με νέες μπάντες που δημιουργήθηκαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο όπως οι Social End Products, οι The Dark Rags και οι This is Nowhere. Συμμετέχουν επίσης στο αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ της κιν.εταιρείας Pepper, για τα 20 χρόνια της ελληνικής γκαράζ σκηνής.

Το Debut 7" EP τους κυκλοφορεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 από την FuzzOverdose records, την ελληνική εταιρεία που ασχολείται κατεξοχήν με το γκαράζ είδος.

Track List :
-Side A-
Mon Mec à Moi
My Baby’s Gone

-Side B-
You Got Me Cryin’
Take It Easy

The Mongrelettes:
Marika Yé Yé (Μαρίκα Γιαννιού) * Lead Vocals, percussion, theremin, harmonica, acoustic guitar
Mariloo (Μαριλένα Γεωργιάδου) * Fuzz Guitar, b.vocals
Calamity (Πέννυ Λιβανού) * Bass
Titto Mongrel (Χρήστος Τριάντης) * Farfisa Organ
Silver Bruise (Μαριλένα Πετρίδου) * Drums, percussion, b.vocals

myspace | facebook | garagepunk hydeout | fuzzoverdose records


Δεν υπάρχουν σχόλια: