"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Alessio Castellacci: Sounding bodies - Moving voices

Σεμινάριο φωνητικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού με τον Alessio Castelacci.

Μέσα από ασκήσεις και ατομικές εξερευνήσεις, θα ενδυναμώσουμε την σύνδεση μεταξύ αναπνοής, κίνησης και ήχου. Ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε την αυτοκριτική και να μπορέσουμε να ακούσουμε, να ακολουθήσουμε, να διατηρήσουμε και να αρθρώσουμε οποιοδήποτε είδος φωνητικής και κινητικής παρόρμησης αναδυθεί, παραμένοντας παρόντες στο χώρο και παρόντες για τους άλλους.Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ( τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές, performers) όλων των επιπέδων και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να κατανοήσει και να εξερευνήσει τις δυνατότητες της φωνής ως ένα μέσο προσωπικής και καλλιτεχνικής έκφρασης.


Ο Alessio Castellacci γεννήθηκε στη Ρώμη το 1975. Σπούδασε Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, από όπου αποφοίτησε το 2002 εκπονώντας τη διατριβή του στην Χοροθεραπεία. Το 2005 πήρε πτυχίο στην πειραματική χορογραφία από την Arheim Dance Academy(ArtEZ) στην Ολλανδία. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην έρευνα της φωνής ως όργανο που εκφράζει προσωπικό περιεχόμενο, και στη μελέτη της σχέσης κίνησης και φωνής. Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς δικτύου για καλλιτέχνες του χορού Fingersix. Διδάσκει κινητική έρευνα, κίνηση και φωνή, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση κ.ά. στο at TanzFabrik, Dock11 - Βερολίνο, K3/Kapmpnagel - Αμβούργο, Altart - Πράγα, Tanz Haus- Ζυρίχη, IALS – Ρώμη.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
Τηλ: 210.9248 328
Κιν: 6986.155901
email:info@kinitiras.com

5/5 και 12/5 14:00 - 16:00
6/5 και 13/5 14:00 - 18:00

Κόστος: 60 ευρώ
Το ένα Σαβ/κο 40 ευρώ

Ο Alessio Castellacci θα συμετάσχει στις 28-29 Απριλίου στις performances "ISE" και "Περί Ταυτότητος", μαζί με την ομάδα Medea Electronique.

Δεν υπάρχουν σχόλια: