"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

The Fuzztones + The Mongrelettes live @ Gagarin 205

Sex, Fuzz and rock ‘ n’ roll! Σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά, μερικές σταθερές παραμένουν εδώ. Μια από αυτές είναι οι Fuzztones. Ο αγέραστος, εξάλλου, Rudi Protrudi, frontman και φυσικός ηγέτης του γκρουπ, έχει να το λέει: you can’t teach an old dog new tricks – και τα κόλπα του Rudi είναι να ξέρει πώς να κάνει το κοινό του να περνάει καλά. Το ανασηκωμένο φρύδι κάποιων κριτικών ότι οι Fuzztones είναι απλώς «μπάντα για μπαρ», οι φανς τους το φέρουν ως παράσημο. Leave your mind at home, μας προέτρεπαν ευθέως μέσα από τα τραγούδια τους οι πρωτοπόροι της αναβίωσης του garage, «και σπάστα ξεμυαλισμένος κάπου έξω», μπορείς να συμπληρώσεις.

Το συγκρότημα θρύλος, που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για να καταλήξει σχετικά πρόσφατα στο Βερολίνο, υπόσχεται μια οργιαστική βραδιά χωρίς όρια. Οι μυημένοι ξέρουν τι τους περιμένει. . Οι υπόλοιποι πρέπει να το ζήσουν αν δεν τους έχουν ξαναδεί.

Βρώμικες κιθάρες, ατόφιο garage, πρόστυχο σεξ απίλ , διασκευές φετίχ- το σήμα κατετεθέν τους- οι δικές τους λυσασμένες συνθέσεις , grungy στιγμές, hammond παραλήρημα, ηλεκτρικό ξεσάλωμα, όλα αυτά σε υπερβολικές δόσεις το βράδυ της 6ηςΜαΐο στο Gagarin στη ροκ εν ρολ τελετουργία των Fuzztones .

Αναιδείς, ξεδιάντροποι, σεξουαλικά φορτισμένοι, retromaniacs… πολλά πράγματα μπορείς να πεις για τους Fuzztones, και τα πιο πολλά ισχύουν, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο. Μην αμφιβάλλεις όμως, πως ο Rudi θα τα εκλάβει ως κομπλιμέντα. Και πως πάντα θα έχει τον τελευταίο λόγο.


Opening act των Fuzztones οι Mongrelettes!


Μετά τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις όσων τους είδαμε να ανοίγουν τους Fall του Mark E. Smith, ήταν επιθυμία πολλών να επιστρέψουν οι Mongrelettes στο Gagarin, με ένα ακόμα χορταστικό σετ το οποίο πολύ απέχει από την έννοια του απλώς υποστηρικτικού support. Το garage των Mongrelettes θα κρατήσει ζεστό το κοινό πριν τη σαρωτική παρουσία του Rudi, που είναι σίγουρο ότι θα εγκρίνει το συγκεκριμένο opening act: κορίτσια με κιθάρες (μαζί με τον Tito, μην τον ξεχνάμε) και, πού και πού, στίχους στα γαλλικά. Τι καλύτερο. 


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Μαΐου
Gagarin 205. Λιοσίων 205
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Προπώληση: 20 ευρώ / Ταμείο: 22 ευρώ

The Fuzztones | The Mongrelettes

Δεν υπάρχουν σχόλια: