"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Έκθεση Σχεδίων - Εικονογράφηση ποιημάτων ''Η Τορπίλα'' μετά μουσικής


Η εικαστικός Σπυριδούλα Ζάχου καταγοητευμένη από τα κείμενα των παιδιών - λάστιχο Χ.Ζ (Χρήστος Ζάχος) και Carnellio Coop (στη γλώσσα των αιγοπροβάτων Στέλιος Ζουμαδάκης), τα οποία βρίσκονταν μέρα μεσημέρι σε κοινή θέα στο torpila.blogspot.gr και αφού είχαν αγγίξει τις πιο αναίσθητες χορδές της έμπνευσής της, αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό.   

Έτσι λοιπόν, αμέσως έφτασε στο Satori (φώτιση) μετά την απόφασή της να φιλοτεχνήσει ορισμένα κείμενα (και ποιήματα) από τα ήδη αναρτημένα στο blog. Αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τους δύο κειμενογράφους (και ποιητές), οι οποίοι παρεμπιπτόντως βιοπορίζονται ως μουσικοί (sic), κατεβάζοντας τον Χ.Ζ από την Μαρταούνα όπου προσπαθούσε να κλέψει την φωτιά από τον Προμηθέα, και ξεσηκώνοντας τον carnellio coop απ' τη σπηλιά του που την μοιραζόταν με μια αρκούδα.  Στην πορεία της συνεργασίας ξαφνικά εμφανίστηκε αυτός (μακριά μαύρα μαλλιά, βλοσυρό βλέμμα, ληστής και άρπαγας φωνών) και αφού κατάφερε να κλέψει τις φωνές των δύο ορεσίβιων  τις εγκλώβισε σ' ένα τετράγωνο κουτάκι που λέγεται PC.

Ο Βασίλης Αβδελάς (ο κλέφτης φωνών που λέγαμε) μέσα σ' ένα σκοτεινό καταγώγιο στον πυρήνα της Γης επεξεργαζόταν ήχους στο κουτί του δίνοντας, με την βοήθεια αρχαίων μυστικιστικών τεχνών, μορφή σε ανυπόστατα πράγματα που μπορεί μόνο να τα ακούσει κανείς.(Είναι αόρατα). Την στιγμή που τα μαγικά του μαντζούνια εκπλήρωσαν τον σκοπό τους και το σαρδόνιο γέλιο του έξυνε τον φλοιό του πλανήτη μας, κείνη την στιγμή ο Carnellio κατάφερε να αρθρώσει την πρώτη του λέξη, o X.Z είχε συλλάβει το σχέδιο εξ ολοκλήρου στο κεφάλι του ,κοιτάζοντας το κενό, ενώ η Σπυριδούλα ήδη το είχε υλοποιήσει. 

 Έτσι λοιπόν ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις και εξαντλητικές επεξηγήσεις στον Carnellio τα τέσσερα αυτά νιντζάκια σας καλούν να επισκεφθείτε την έκθεση ζωγραφικής της Σπυριδούλας με έργα βασισμένα στα κείμενα των Χ.Ζ και C.C, σε απόλυτη αρμονία με την ηχητική επένδυση του Βασίλη. Ο χώρος φιλοξενίας λέγεται Πολύτεχνο και βρίσκεται στην οδό
Σχολεμβούργου 39, Τένεδος (είσοδος Νέου Φρουρίου,Κέρκυρα).

Εγκαίνια στις 26 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2012 και ώρα 20:00 .
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 19.00 - 23.00
και σαββατοκύριακα 11.00-23.00 έως και 3 Ιανουαρίου.

Ποίηση : Χρήστος Ζάχος (χ.ζ.) Στέλιος Ζουμαδάκης (carnellio coop) 
Ηχητικά : Βασίλης Αβδελάς
Εικονογράφηση : Σπυριδούλα Ζάχου

torpila | spiridoula zachou | vasilis avdelas | christos zachos | teglatfalazar 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://m.soundcloud.com/#/vasilis-avdelas/john