"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Melentini new release & Melentini live @ Nixonbar

Ιδρυτικό μέλος και δημιουργός της μουσικής του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος sequence theory project - με δύο digital album στο ενεργητικό τους ("Τoyland", 2010 - "The collapse of civilization", 2012), πολυάριθμες συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες εικαστικές δράσεις- η Μελεντίνη (ΜELENTINI) ολοκλήρωσε την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Explosions around, the desert inside", η οποία κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο από τη Restless Wind. 

Μετά από μια σειρά δημιουργίας μουσικών έργων και εμφανίσεων στο θέατρο, σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μελοποιεί μια συλλογή από ποιήματά της, σε ένα δίσκο με έντονο θεατρικό ύφος. Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, την ισλανδική post rock , τα παραδοσιακά ιρλανδικά τραγούδια , τα βαλκανικά νανουρίσματα. Τα χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια είναι η minimal δομή τους, ο αργός ρυθμός τα οποία έχουν σκοπό να προβάλουν ένα σκοτεινό και σπαραχτικό τοπίο. 

Η Μελεντίνη, με ένα ιδιότυπο μουσικό σχήμα, τους Running Blue Orchestra, θα παρουσιάσει το "Explosions around, the desert inside" το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 21.30 στο χώρο προβολών του Νixon Bar (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός).

soundcloud | facebook | youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια: