"Με την ελπίδα πως ο πολιτισμός και αυτής της εποχής ζει ανάμεσά μας
και όχι στα προϊόντα των illustration μηχανισμών επικοινωνίας
αυτοσυστηνόμαστε στον χρόνο της ζωής μας
στις αρχές ενός αιώνα που πάει να μας ξεράσει."


Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Umberto + Echo Canyon Live στο Πολυχώρο Άγκυρα

Ο Umberto επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας για τρεις διαδοχικές εμφανίσεις, 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα προσκεκλημένοι των Melotron Productions, You Trip Me Up και Guerilla Cinematography αντίστοιχα.

Umberto ονομάζεται το μουσικό alterego του νεαρού ταλαντούχου καλλιτέχνη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Matt Hill. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη έχει καταξιωθεί στη σύγχρονη ανεξάρτητη μουσική σκηνή ως αυθεντία στη δημιουργία soundtrack υποθετικών κινηματογραφικών ταινιών τρόμου/φαντασίας -συνήθως με αναλογικά ηλεκτρονικά μέσα και με μεγάλο εύρος μουσικών επιρροών.

Με αφετηρία το ιδιαίτερο progressive rock των Goblin, την δυστοπική electro του JohnCarpenter ή ακόμα την italodisco – synthpop, συνέθεσε έως τώρα τρία άλμπουμ ξαναφέρνοντας στο νου μας ιστορικές σκηνές από ταινίες του DarioArgento ή ακόμα και το σκοτεινό λευκό ηλεκτρονικό funk της δεκαετίας του 80. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “Nighthasathousandscreams” κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου από την RockActionrecords, της οποίας ιδρυτής είναι ο Stuart Braithwaite, βασικό στέλεχος των Mogwai και μεγάλος φαν κινηματογραφικής μουσικής και συνθετών όπως ο John Carpenter, John Williams, Jerry Goldsmith, Vangelis κ.α..

Το επόμενο άλμπουμ του Umberto θα κυκλοφορήσει από την NotNotFun τον Φεβρουάριο του 2013, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής του περιοδείας τον Μάρτιο και Απρίλιο. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Umberto είναι μέλος της krautrock μπάντας Expo ’70.

Echo Canyon ονομάζεται το προσωπικό project του μουσικού κ new media artist Δημήτρη Πατσαρού. Ο Δημήτρης δραστηριοποιείται στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή και είναι ιδρυτικό μέλος των post rock Misuse και βασικό στέλεχος των Masturbation Goes Cloud που έχουν πραγματοποιήσει διάφορες επίσημες κυκλοφορίες και πολλά live στην Ελλάδα.

Με σαφείς αναφορές στον ήχο του Flying Lotus, Mount Kimbie κ.α., ο Echo Canyon πειραματίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, εφέ, samplers και IOS εφαρμογές καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή μινιμαλιστικής electronica.

Πολυχώρος Άγκυρα, Σόλωνος 124 
Ώρα έναρξης : 22.00 Είσοδος : 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: